<< 2017 Szeptember >>
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Aktuális oldal: 1 / Összes oldal: 2  Előre
Sorrend: Száma:
OLDAL
admin üzenete
2014-11-22 14:52:12
Tisztelt kavycs!

A kutyafuttató kerítését felújítás miatt bontottuk el ideiglenesen. A kerítés azóta visszahelyezésre került.

Tisztelettel


XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
kavycs üzenete
2014-05-27 15:21:33
Tisztelt Zrt!

Kérdésem az Országbíró ltp-pel kapcsolatban: Elbontották a Röppentyű köznél levő kutyafuttató kerítését fél hosszban. Kérdésem, hogy miért, mi a szándékuk a kutyafuttatóval illetve vissza lesz-e állítva a kerítés?

Üdv: Kőhalmi
erzsébet üzenete
2013-05-20 08:15:45
Üdvözlöm!
Egyet értek az előttem szólókhoz.
Elégé feldúlták a nappali és éjszakai pihenésünket.
Az Üteg utca és a Szegedi út sarkára 10 db széket raktak ki /egy asztal még hiányzik, ahová a sört vagy a kártyát letudták volna tenni, úgy kényelmesebb lenne .
Nappal és este is összegyűlnek emberek, / 10 emberek elégé tud hangoskodni /
Ahhoz, hogy aludni, vagy pihenni tudjak a lakásomba, bekel csukni nyáron az ablakomat!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm ezt a 10 széket!!!!!!!
admin üzenete
2012-08-23 07:51:44
Tisztelt CsI!

Köszönjük levelét és elnézés a késedelmes válaszért. A kerületi önkormányzat is örömmel nyugtázta, hogy az Országbíró sportudvar népszerű a helyi lakosok körében. A beruházás költségvetési korlátok miatt nem tartalmaz több fitnesz eszközt. Fekvőpad mellett a húzódzkodó és a pinpong asztal hiányát vetették fel mások. Az igényeket tudomásul vettük, és amennyiben költségvetésünk lehetővé teszi úgy tovább fejlesztjük a területet.
A területen a labdázást nem tervezzük tiltani, hiszen a felújítás minden korosztály számára készült. Sok olyan kisgyermek van aki a műfüves pályához nem fér hozzá azért mert azt a nagyobbak használják. Azt sem tartjuk kifogásolhatónak, hogy anyukák beviszik gyermekeiket a sportudvarra, bár valóban több játszótér is van a területen. De azt nem akarjuk megtiltani, hogy a kisgyermekes anyuka sportoljon miközben vele van gyermeke.
Rövidesen kihelyezünk egy tájékoztató táblát, ami a terület használati normákat tartalmazza. Ezen jelezni fogjuk, hogy az udvar a 6 évesnél idősebb korosztály számára ajánlott, és mindenki saját felelősségére használhatja. Az ideális megoldás talán az lenne, ha a területhasználók egymás között valamilyen megegyezésre jutnának. Úgy látjuk, hogy az idősebb generáció a délelőtti órákban használja intenzíven a területet. Amennyiben kialakul egy olyan rendszer, hogy délelőttönként nem labdáznak a területen az talán mindenki számára elfogadható megoldás lehet. Mi erről a véleménye? A szünidő végeztével azt gondoljuk a gyermekek jelenléte amúgy is visszaszorul a sportudvaron.
Keressünk közösen kompromisszumot, mely kitiltások nélkül, de mindenki számára elfogadható megoldást hoz. Várjuk visszajelzését.

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. - Közterületi Divízió
admin üzenete
2012-08-23 07:49:06
Tisztelt XY! Kérem bocsásson meg a zavarásért,de pár észrevételem szeretném megosztani Önnel az Országbíró Sétányon lévő sport udvarral kapcsolatban. Mivel azt az tájékoztatást kaptam hogy Ön az illetékes. Hangsúlyozni kívánom hogy sok- sok kerületi lakos örömére szolgált ez a nemes kezdeményezés ami az udvar létrehozását illeti. Nagyon sokan és szívesen járunk edzeni az udvarba, szerencsére sok ídős ember egészségi állapotának javítását szolgálja, ami hiányzik az a fekvőpad amit a Margit szigeten meglehet találni , szomorúságunkra itt nem. A magyar társadalom rákfenéje az elhízás és mint ilyen sajnos a derék és a has térfogata amit elsősorban le kellene dolgozni.Ennek elősegítését célozná meg ha kapna az udvar fekpadokat is. Ami a legfontosabb és ezért írom e levelet. A sétányon több bekerített lehetőség van a focira , ennek ellenére ott rugják a bőrt a fiúk a sport udvaron ,ezzel veszélyeztetve az ott tornászó ídősek , és sajnos sok kisgyermek testi épségét. Másik fontos momentum a kicsi gyerekek jelenléte. Sok kedves szülő játszótérnek nézi és használja az udvart, idehozzák az egészen pici gyerekeket akik hintának használják az eszközöket. Sajnos két -három éves gyerek még nem rendelkezik félelem érzéssel, meggondolatlanul rohangálnak a müködő eszközök között. Az itt tornászó emberek nagy többsége ídős, már nem rendelkeznek olyan gyors reagáló készséggel hogy ídőben letudjanak állítani egy gépet a balestek kivédése céljából. Arról nem is beszélek hogy még a fiatal sem látja meg ha egy kicsi gyerek a háta mögé kerül. Kérésem a következő . Tessék szíves lenni szerkeszteni egy házi rendet hogy a kicsi gyerekek és az ídős emberek testi épségét meg óvjuk a száguldó labda illetve a használati tárgyak okozta balastektől.A jelen lévő közterületes annyival intézte el a kérésünket a veszélyes focizástól hogy ez sport udvar itt mindig lesz foci. Kérdem én mindenképpen meg kell sérülnie egy ídős embernek mert fejberúgják egy bőr focival, esetleg egy kicsi gyereknek mert valamelyik sport eszköz esetleg halálosan mesebesíti? Nagyon sokan és szívesen járunk ide sportolni, de folyton a frász kerülget bennünket hol ezért hol azért. Kérem ha módjában áll orvosolja ezeket a problémákat és kérünk hathatós segitőket a betartatásukra is.Tisztelettel egy spot rajongó. CsI és egy népes sportoló tábor.
admin üzenete
2012-08-13 08:47:14
Tisztelt XY!

Nagyon köszönjük válaszát!

Gratulálunk a kerületben véghezvitt rendkívül pozitív változások lebonyolításáért!
A közterület-felügyelet munkatársai jelenlétükkel mindenképp javítottak a kutya probléma által kialakult helyzeten a nappali órákban. Ehhez idő kell mindkét fél részéről.

A polgárőrség kérdése egy kicsit kényes dolog.
Tapasztaltunk olyan esetet, amikor komoly konfliktust akadályozott meg egy polgárőr a megújult országbíró sétányon, aminek egy kézfogás lett a vége. Nagyon is nem mindegy!
Ugyanakkor a hajnali és az éjszakai kutya üvöltésre nem sok hatással van a polgárőri jelenlét.
Mivel ők is a helyi lakóközösség tagjai, ezért nekik se egyszerű esetleg olyan embert figyelmeztetni, aki mondjuk rokon, barát, szomszéd, stb. így van, aki továbbra is szabadon sétáltatja és engedi zajongani a kutyát a sétányon a polgárőr jelenlétében.

Mint tudjuk a probléma sajnos országos, de reméljük, hogy jól haladunk a megoldás felé.
Köszönettel

HW
admin üzenete
2012-08-13 08:44:49
Tisztelt HW!
Köszönjük levelét és elismerő szavait. A kutyatartókkal és a póráz nélküli kutyasétáltatással kapcsolatos problémát ismerjük. A közterületeken a hatályos kerületi jogszabályok értemében kutyákat csak pórázon lehet sétáltatni. Tudjuk, hogy ezt sok kutyatulajdonos nem tartja be. Kerületünkben júliustól újjá szerveződik a közterületfelügyelet. Az eddig fővárosi illetőségű szervezet átkerül a kerületi önkormányzathoz. Reméljük, hogy a közterületfelügyelet és a lakótelepen újjászerveződött polgárőrség hatékonyabban tud majd fellépni a szabálysértőkkel szemben.

Remélem sikerült kérdését megválaszolnunk.
Üdvözlettel

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divízió
admin üzenete
2012-08-13 08:41:45
Tisztelt cím!

Nagyon köszönjük az óriási esztétikai javulást hozó fejlesztéseket, nem kevés erőforrást és munkát rászánva. Az egész kerület látványosan fejlődik.
Viszont erre a pozitív tendenciára sajnos ráveti árnyékát az a tény, hogy pihenni NEM lehetséges, legfőképp jó időben amikor az ablakok nyitva vannak a meleg miatt. Ennek oka az, hogy falkában szabadon sétáltatott őrjöngő zsebkutyától a harci kutyáig minden megtalálható hajnali öt órától éjfél utánig! Oda-vissza többször is végigüvöltetik a kutyusokat nagy ívben elkerülve a hivatalos, nagyon kulturált kutyafuttatókat. Ehhez társul a bothajigálás, fütyülgetés...gyere, fújfúj, nem szabad, mit csináltál...stb. Nem mindenki szeret hajnalban szükségtelen üvöltözésre felriadni. Éveken át SENKI se szólt rájuk. Át se adták a felújított sétáló szakaszt, még ültették a kis virágokat amikor a kertészet munkatársai már derékig a kutyaürülékben dolgoztak. Tele van kisgyermekkel akikre veszélyes és egészségtelen ez a magatartás. Kell az embereknek a társ, ami sok esetben lehet kisállat ami teljes értékű családtag, de ez ne keserítse meg más ember életét.

Tudjuk, hogy ennek a problémának megoldása nem az Önök felelősége, csak szerettük vólna ha tudják Önök is.

Még egyszer köszönjük a munkájukat!

H.W.
admin üzenete
2012-07-12 11:19:28
Tisztelt IM!

Köszönjük válaszát. A jelenlegi parkolóhelyek iránti igények miatt nem tartjuk elfogadhatónak a parkolóhely csökkentésével járó javaslatát. Megítélésünk szerint az 500 m-es kerülő csökkentése nem elsősorban környezetvédelmi, hanem kényelmi, költségkímélési okokból indokolható. Természetesen a gépkocsi tulajdonosok kényelmes és benzintakarékos területhasználata is fontos szempont. A parkolási övezet kiterjesztése után, a parkolási helyzetet változása alapján a kérését ismét megvizsgáljuk.

Reméljük válaszunkat elfogadja.

Üdvözlettel.
XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.Közterületi Divízió
admin üzenete
2012-07-12 11:09:50
Tisztelt XY!

Köszönöm a válaszát,de véleményemet és javaslatomat továbbra is fenntartom.Kérem gondolják át újra ennek a kb.40 m-es szakasz kétirányúsítását! A mérleg egyik oldálán 7 db. parkolóhely elvétele áll,a másik oldalon átlag 500 m fölösleges gépkocsi használat az összes káros hatásával.Úgy gondolom,ha egyszerűen megtehetjük ezt a környezetvédelmi lépést-miért ne tegyük meg.
Ami a hivatkozott közvélemény kutatást illeti az ott megfogalmazott célokkal én is egyetértek,de ha a kérdés úgy hangzik,hogy ha ehhez egy ilyen kerülő is tartozik akkor is egyet értek-e,akkor tapasztalatom szerint az itt parkolók nagyon sokan válaszolnak nemmel.Talán megkönnyítheti a döntést a fizető övezet belépése,s az elvett 7 parkolóhely nem okoz gondot.Talán ennyi áldozatot megér ez a környezetvédelmi lépés!

Üdvözlettel
IM
admin üzenete
2012-07-12 10:01:31
Tisztelt IM

A Röppentyű köz forgalomrendezésének az volt a célja, hogy - a lakossági igényeket és kialakult parkolási szokásokat figyelembe véve - az út mindkét oldalán váljék legálissá a parkolás. Ez csak az útszakasz egyirányúsításával megoldható. A kétirányú forgalom visszaállítása esetén legalább az útvonal egyik oldalán tiltani kellene a parkolást, ami a tervezés előkészítésekor végzett közvélemény kutatás és a közösségi tervezés során felmerült lakossági elvárásokkal ellentétes volna. Ez valóban mintegy 600 m-rel hosszabbá teszi a Pap Károly utcára való visszakanyarodást, azonban a Röppentyű utcán való közlekedést biztonságát növeli. Kérését ezért nem tudjuk teljesíteni.

Köszönjük levelét és továbbra is várjuk javaslatait, észrevételeit a terület közterületi kialakítására vonatkozóan.

Üdvözlettel

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divízió
admin üzenete
2012-07-12 09:53:48
Tisztelt XY!

Személyes beszélgetésünk során,valamint Hiszékeny Dezső alpolgármester úr fórumán jeleztem,hogy javaslatot teszünk a közvetlen környékünkön a forgalmi rend változtatására. Javasoljuk,hogy a Röppentyű utcában a MOL kúttól a Petneházy utcáig terjedő kb.40-50 méteres szakaszon szüntessék meg az egyirányúsítást és állítsák vissza az eredeti forgalmi rendet.
Indoklás:az érintett szakaszon,vagy azt követően történő parkolás után a MOL kúthoz,illetve a Pap Károly utcára szabályosan csak lényeges kerülővel lehet eljutni./üzemanyag felhasználás,környezet szennyezés./

Üdvözlettel
IM
admin üzenete
2012-07-04 11:54:13

admin üzenete
2012-01-25 19:49:10
Tisztelt SzGy!

Köszönjük levelét. Az elképzelés annyiban módosult, hogy az önkormányzat nem pályázatot hirdet, hanem szabadfalat alakít ki. A falat ki is jelöltük a MOL kútnál lévő sportpályánál épült lelátónál. A héten egy kisebb rajzott már láttunk a falon, de még van mellette szabad hely. Ezen a felületen szabadon készíthetőek falfestmények. Nagyon örülnék, ha nem csak firkafal lenne, hanem a tér arculatát szépítő festmény készülne el, ezért örömmel vettük megkeresését. Reméljük elég nagynak találja a falfelületet. Kérjük mérje fel a falat, és ha kérdése van örömmel állunk rendelkezésére.

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt, Közterületi Divízió
admin üzenete
2012-01-25 19:46:52
Jó napot kívánok!

Értesültem róla,hogy az országbíró úti lakótelep megújításának programján belül pályázatot hirdetnek dekorációs falfestés -műfajban. Nos, én ezen a lakótelepen élek, boldogtalan lennék ha elhappolnák előlem a lehetőséget. Szeretném megtudakolni, hogy miképpen nevezhetek, mik a feltételek/kritériumok. Látványtervet vagy referenciát milyen címre küldhetek, vagy hogy egyáltalán mit kell tudni a dologról? aktuális e még? Válaszukat köszönöm.

SzGy
admin üzenete
2011-11-11 16:56:42
Tisztelt XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKFt.

Köszönöm a válaszukat. Nagyon megnyugtatott, hogy nem KRESZ pályának szánták, mivel annak ténylegesen használhatatlan, ebben messzemenőkig egyet is értek önökkel.

"A burkolat szélessége (1m) is ennek megfelelően lett kialakítva, részben hogy a területen ne domináljanak a burkolt felületek, részben, hogy ne csábítsa az nagyobb bicikliket"
Szívesen látnám, amikor az 1 m szélességen 2 (pl. „4”-es méretű) műanyag motorral, vagy főleg 2 (52 cm hátsó tengely szélességgel rendelkező, 3 kerekű, bölcsődés által használt) triciklivel elmennek egymás mellett, akár az egyenes szakaszon is úgy, hogy az nem balesetveszélyes. (Azt hiszem egyáltalán nem feltételezhetjük a 2-3 éves gyerekekről, hogy szépen sorban fognak a leglassabb mögött haladni)

"Az Országbíró utca felújítása során kialakításra kerülő aszfaltos burkolatsáv az ennél nagyobb gyerekek számára (is) lehetőséget kínál a kerékpározásra."
Örömmel olvasom, mert a 4 éves lányom már fél éve is (tehát 3,5 évesen) kicsinek találta a biciklizéshez a régebbi pályát, így már ott biciklizik.

"A játszótér területén az aszfaltozott területet úgy alakítottuk ki, hogy ennek elhagyása nélkül is legyen mód a kerekezésre"
A gondom mindössze az, hogy az eddig a triciklizésre használt "pálya" önmagában zárt felületet alkotott, így a "motorokkal" és triciklikkel nem hajtottak ki a többi játszórészre, a mostani a pálya vezetése (és különösen a két végén lévő miatt kivezetők miatt) egyértelműen a játszó gyerekek közé vezeti a triciklizőket, ezzel növelve a balesetveszélyt.

"Való igaz, hogy a eles1b.jpb képen is szereplő kanyar egy kerékpárosnak éles lenne"
Véleményem szerint egy 3 kerekű biciklivel is elég nehezen bevehető, de szerintem hiszem inkább ezt élőben kellene egy gyerekkel kipróbáltatni, hogy leszállás nélkül, csak a kormány elfordításával képes-e egy hegyesszögű kanyart bevenni.

"Kérjük fogadja el válaszunkat, illetve járuljon hozzá levelének, nevének szerepeltetése nélküli közzétételére a www.angyalzod.hu honlapon"
Maradjunk inkább (a fentiek miatt), hogy a válaszukat tudomásul veszem, és ezúton hozzájárulok a levelezésünk megjelentetéséhez.

Üdvözlettel:
K.L.
admin üzenete
2011-11-11 16:51:54
Tisztelt K.L.!

Köszönjük levelét.

A "Nagy játszótéren" kialakított pálya nem KRESZ pálya, hanem alapvetően kisgyermek korosztály (1-4 évesek) számára készült tricikli pálya. A burkolat szélessége (1m) is ennek megfelelően lett kialakítva, részben hogy a területen ne domináljanak a burkolt felületek, részben, hogy ne csábítsa az nagyobb bicikliket. Az Országbíró utca felújítása során kialakításra kerülő aszfaltos burkolatsáv az ennél nagyobb gyerekek számára (is) lehetőséget kínál a kerékpározásra.

A játszótér területén az aszfaltozott területet úgy alakítottuk ki, hogy ennek elhagyása nélkül is legyen mód a kerekezésre. Való igaz, hogy a eles1b.jpb képen is szereplő kanyar egy kerékpárosnak éles lenne, azonban egy kisgyermek triciklivel véleményünk szerint még bevehető. A forgalmi táblák ugyancsak ahogy Ön is írja inkább csak érdekesség, hangulati aláfestés célját szolgálják. De arra megítélésünk szerint alkalmasak, hogy a táblákat a gyermekek látó mezejéhez közelebb hozva alkalmat teremtsenek figyelmük felhívására a közlekedési táblákra, illetve a KRESZ szabályokra, ezzel is segítve a szülőket ezek fontosságának megtanításában.

Az aszfaltozott pálya, és ezzel reméljük Ön is egyetért, jobban használható mint a korábbi kiselemes betonkövekből készített burkolat. Az elképzelésünk az volt, hogy ez a simább burkolat majd arra ösztönzi a gyerekeket, hogy az aszfaltozott felületen kerekezzenek. De természetesen a területen lévő beton járólapokkal burkolt felületeken sem szándékozunk tiltani a triciklizést.

Észrevételeit köszönjük, és ígérjük, hogy amennyiben KRESZ park kialakításra kerül sor a kerületben ezeket is figyelembe vesszük.

Kérjük fogadja el válaszunkat.


Üdvözlettel
XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKFt.
admin üzenete
2011-11-11 16:48:18
Tisztelt XIII. ker. önkormányzat!

Nagy örömmel látom és köszönöm, hogy a Országbíró utca környezetésnek felújítása jól halad. Sajnos azonban a Hajdú u.- Üteg u.- Országbíró u. által határolt játszótér kialakításával kapcsolatban van pár problémám, amit szeretnék önökkel megosztani.

A régi játszótéren volt egy „kör” pálya, ahol a gyerekek kismotorral, illetve kisebb biciklikkel, rollerral szépen és ügyesen körbe tudtak haladni. A pálya vezetése olyan volt, hogy a szülő nyugodtan engedhette a gyereket motorozni.

Most kialakítottak egy új pályát, amivel kapcsolatban vannak problémáim:
1. A vezetése olyan, hogy mind a két végén vonzza a gyereket arra, hogy kimenjen róla a kijáratok felé. (eles1b.jpg)
2. Lehetetlen, hogy a gyerek (a körforgalom kis részétől eltekintve) „körbe motorozzon”, mivel ahol még esélye is lenne a körre, ott is egyértelműen olyan a nyomvonal kialakítás, hogy ne legyen „kedve” fordulni. (eles1b.jpg)
3. A szélessége (főleg a körforgalmat és a fordulókat nézve) akkora, hogy szerintem két motorozó gyerek már nem fér el egymás mellett.
4. A körforgalom bevezető nyomvonalvezetése olyan, hogy vonzza a gyereket a rossz beidegződésre, hiszen ha az ívet követi a körforgalomba behajtással, akkor pont a „menetiránnyal” szemben fog haladni. (eles2.jpg és éles3.jpg) (Esetleg mind a két irányba öblösebb kialakításra lett volna szükség)
5. Nem tudom, hány éves korhoz tervezték a pályát (bár persze tudom, hogy az autós Kresz tanulását nem lehet elég korán elkezdeni J), de a szélesség alapján maximum 2-3 éves gyerekeknek alkalmas (nagyobb gyerek a biciklijével már nem tud fordulni az éles kanyarokba), abban a korban meg a gépkocsiknak szóló „Stop”, „Körforgalom” táblák maximum érdekesség lehet, tanító hatása (főleg a 4. pontban leírtam miatt) szerintem elenyésző.

Bár csak kicsit reménykedek, hogy hátha lehet még rajta változtatni, de esetleg máshol hasonló „pálya” a tervezésben figyelembe lehetne venni ezeket a szempontokat is.

Üdvözlettel:
K.L.

ui. Van egy 4 és 6 éves gyerekem, akiknek ugyan a régi pálya is kicsi lett már (így azt se használtuk), de az elmúlt években több játszótéren is járva tőlük „tanultam” a fenti tapasztalatok jó részét.
admin üzenete
2011-11-09 07:43:32
Tisztelt kismelak23!

A húzódzkodóra vonatkozó kérését rögzítettük. Sajnos az idei évre tervezett beruházás tartalmán és költségvetésén már nem tudunk változtatni. A beruházás jövő évi második üteme során azonban lesz lehetőség a használat tapasztalati illetve lakossági igények alapján módosításokat végrehajtani. Ennek keretében az Ön által jelzett húzódzkodó mellett pl. pingpong asztal kihelyezésére vonatkozó lakossági kérést is mérlegelünk. Amennyiben valóban szándékában áll húzódzkodót adományozni a Sportudvaron való elhelyezésre, ennek részleteit illetően egyeztetés céljából kérjük keresse meg társaságunkat.

Üdvözlettel

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási. KNKft.
admin üzenete
2011-11-03 21:27:28
Tisztelt Noémi!

Köszönjük a dicséretet. A kutyaürülék gyűjtők a héten kikerülnek a helyszínre.

A sportudvart valóban megnyitás előtt használatba vették a környékbeli gyerekek, akik a mi megfigyelésünk szerint rendeltetés szerűen használták a sporteszközöket. A terület minden korosztály számára testedzési lehetőséget kíván biztosítani, így a gyerekek részére is. A szülőknek tudniuk kell azonban, hogy a sporteszközök használatát mindenki a saját felelősségére teheti meg. A játszóterek megújulását és közhasználatra való átadását követően azt gondoljuk a gyerekek majd inkább azokat veszik igénybe.

Természetesen a terület nem rendeltetés szerű használatát mi is szeretnénk megakadályozni. Ennek céljából a területet esténként zárni tervezzük. A sportudvar rendeltetésszerű használatának folyamatos felügyeletét azonban nem tudjuk biztosítani. Ebben a lakóközösség együttműködését reméljük. A lakótelepen most újraszerveződő polgárőrséggel szeretnénk a terület felügyeletére vonatkozó megállapodást kötni. Bátorítunk minden a lakóhelye környezetéért felelősséget érző tetterős lakost, hogy csatlakozzon a polgárőrséghez.

A kutyatartás kérdését még nem szabályoztuk a területen. Örülnénk, ha a helyszínen a kutyások és nem kutyások együtt tudnák használni. Ehhez azonban a kutyatulajdonosoktól kulturált közterületi kutyatartást kellene megkövetelni. Ez a kulturált magatartás sajnos, mint gondoljuk Ön is érzékeli jelenleg nem általános. Egy 8 pontos kódexet fogalmaztunk meg, mely betartásával elképzelhető lehet a kutyák számára is a terület használata. A pontok természetesen a gazdikra vonatkoznak. Örülnénk ha erről ezen a fórumon is párbeszéd alakulna ki. Kísérleti kutyatartói kódexünk pontjai a következők:

1. Szedd össze a kutyád után az ürüléket, és használd az ebürülékgyűjtő edényeket.
2. Csak akkor engedd szabadon a kutyád, ha másokat nem zavar.
3. Ha elengeded kutyádat, mindig tartsd rajta a szemed.
4. Gyermekek közelében fordíts különös gondot kutyád viselkedésére.
5. Ne engedd, hogy kutyád más kutyákat bántson.
6. Ne engedd, hogy kutyád másokat ugatásával zavarjon.
7. Ne engedd, hogy kutyád kikaparja a gyepet.
8. Ha a közparkot használók jelzik, hogy őket zavarja kutyád jelenléte, vidd át kutyádat a szomszédos kutyafuttatóba.

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.
kismelak23 üzenete
2011-11-03 14:56:13
Kedves Angyalzöld!

Legyenek kedvesek kihelyezni egy húzódzkodót (akár egy szőnyegporoló is megfelelne), mert az Önök által kitett húzódzkodó pad maximum gyerekeknek megfelelő, olyan könnyű használni! Ennek a költsége maximum 10-20 ezer Ft, amit akár én is kifizetek Önöknek, csak legyen, és olyanok is tudjanak edzeni, akik szeretnek húzódzkodni!
Bár az átlagemberek 75% egyetlen-egy húzódzkodásra sem képes a saját testsúlyával, de legyenek szívesek gondolni a maradék 25%-ra is!
Előre is köszönöm a segítségüket!

Üdv:
admin üzenete
2011-10-31 07:50:24
Tisztelt kismelak23!

Köszönjük a dicséretet. A sportudvaron egy dupla húzódzkodó pad került elhelyezésre. Ezeken a saját testsúlynál kisebb súlyt kel húzódzkodáskor felemelni, így a kevésbé edzettek számára is használható. Reméljük elnyeri a tetszésüket. A megnyitást követően várjuk a véleményüket a berendezésekről.

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.
Noemi üzenete
2011-10-30 22:54:31
Üdv mindenkinek!

Először is szeretném megköszönni a munkálatokat és hogy a környékünk elindult a fejlődés útján.
Engem 2 dolog foglalkoztat nagyon:
KUTYAFUTTATÓ:
Nagyon-nagyon örülünk neki, hogy van ilyen végre. Egyedül a kutyagumi szemetes hiányzik onnan és tökéletes lesz

SPORTUDVAR:

Nagyszerű, csodálatos!!!! Évekig éltem Nyugat -Európában, de még ott sem láttam ilyen komoly eszközökkel ellátott helyeket. Alig várom, hogy átadják!
Viszont máris van itt pár dolog:
Esténként már most ott van a legalja és ordítanak, így szerintem senkinek nincs kedve bemenni majd, ha ott isznak és bandáznak.
Lehet ez ellen tenni valamit?

Kutyát be lehet vinni? Egyelőre nincs tábla. Én szívesen összekötném a sétáltatást és az edzést, más országokban ezzel nem volt probléma.

Gyerekek! Igen, már most játszótérnek hiszik az emberek, így ha valaki szeretne bemenni és arra használni ami, nem tudja, mert mindegyik eszközön ugrálnak a gyerekek. Nem mondom, hogy tiltsák ki a gyerekeket, de nem lehetne felhívni a figyelmet rá, hogy nem játszótér?

Kellemes sportolást mindenkinek
admin üzenete
2011-10-30 12:23:20
válasz Cs.Gy levelére, 2. rész

Említi levelében, hogy probléma a kevés zöldfelület. Éppen ezért tartjuk fontos eredménynek, hogy a kerítés mentén alacsony sövénynövényekből és futónövényekből cserjetelepítésre került sor. Ez jelentős mértékben növeli a terület zöldfelületeinek nagyságát. Magas cserjéket éppen a terület áttekinthetősége végett nem terveztünk elhelyezni. A deviáns területhasználatok megakadályozásának véleményünk szerint nem az a helyes módja, ha közterületeinket „lebutítjuk”, kevéssé komfortossá tesszük. Éppen ellenkezőleg, célunk olyan minőségi közterületfejlesztés megvalósítása, ami révén az itt élők rendszeresen és szívesen használják a közterületeket. Ezzel ők maguk riaszthatják el a területet nem rendeltetésszerűen használókat. Örömmel hallottunk, hogy a közterületi felújítások hatására a helyi lakosok polgárőrség szervezésébe kezdtek a megújuló közterületek megóvása érdekében. Minden a területért felelősséget érző, tetterős lakost bátorítunk a csatlakozásra.

A lakótelep közterületeinek megújítása során hangsúlyozottan komplex felújítást tervezünk, mely az itt élő generációk mindegyikének területhasználati szempontjait szem előtt tartja. Az idősebb generációk számára a megújuló csendes rekreációs helyszínek (öntözött zöldfelületek kialakítása a Dombos téren) illetve az iskolaudvar területén létesülő mozgáskoordinációs tér jelent majd megújult rekreációs lehetőségetek. Az Országbíró utca és a mellette lévő parkterületek közterületek, így nem csak a lakótelepi lakosok számára használhatóak. A felújítás során azonban az itt lakók szempontjai eddig is és ezt követően is elsőbbséget élveznek.

Társaságunk a kerületi tulajdonban lévő zöldterületek fenntartásáért felelős. Egyéb kérdéseiben ezrét nem vagyunk illetékesek. A kerületi önkormányzat jelen átfogó közterületi megújítás során kívánja saját tulajdonában lévő közterületeit területeit minőségi értelemben fejleszteni, a környezettudatosság, a rekreáció és a vonzó településrészi arculat kialakításának jegyében. Reméljük jelentős erőfeszítéseink a lakók, így az Ön megelégedésére is szolgálnak.

Az AngyalZÖLD stratégia a kerület zöldhálózatfejlesztési programterve. Ezt mutatja be a www.angyazold.hu honlap. Kerületünk az első a fővárosban és tudomásunk szerint az országban, mely ilyen koncepciót dolgozott ki.

A kutyafuttató használatával kapcsolatban kérjük vegye fel kutyatulajdonos társával, Hegedűs Zsófiával a kapcsolatot. azsofi.hegedus@gmail.com. Amennyiben egységes álláspontot alakítanak ki a kutyafuttatót érintően, könnyebben tudjuk igényeiket figyelembe venni.

Reméljük sikerült aggodalmait eloszlatni.A további együttműködés reményében, üdvözlettel

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.
admin üzenete
2011-10-30 12:21:37
Tisztelt Cs.Gy!
Köszönjük levelét. Engedje meg, hogy pontonként válaszoljunk rá.

1) A kutya rámpa szélességét a területet használó egyéb kutyatulajdonosokkal egyeztetve alakítottuk ki. Sajnos úgy tűnik ezzel kapcsolatban sincs mindenki számára tökéletes megoldás. A magasságával kapcsolatos kritikát viszont tudomásul vesszük és csökkenteni fogjuk.

2) Az ugró palánkkal kapcsolatos kritikáját szintén elfogadjuk. Azonban érkezett olyan javaslat is, hogy az egyik palánksort szereljük le. Javaslatunk az, hogy a területen jelenleg folyó kivitelezési munkálatok lezárulását, tekintsük át azokat a szükséges módosításokat melyekben az területet használó kutyatulajdonosok egyetértenek. Ebben sokat segítene, ha a területet használók közös álláspontra jutnának a vitatott kérdésekben. A párbeszéd folyamatát lehetőségeink szerint segíteni szeretnénk.

3) Az egymással szemben lévő kapuk két okból sem szüntethetőek meg. Egyrészt a területet eddig is átközlekedési céllal használó lakosok számára okoznánk jelentős kényelmetlenségeket. Másrészt a több kapu kihelyezését a kutyatartók kifejezett kérésére készítettük el, hogy így az egymást nem toleráló kutyák találkozása elkerülhető legyen.

4) A területen szórt burkolat (murva, gyöngykavics) elhelyezésére a kutyatulajdonosok kérésére nem került sor, akik azt jelezték, hogy ezek felsérthetik a kutyák talpát illetve ujjaik közé szorulhatnak. Talán megoldást jelenthet a terület egy részének gyöngykaviccsal való leburkolása, de ebben is megegyezésre kellene jussanak a kutyatulajdonosok.

5) Az iviókút építésére ugyancsak a gazdik kifejezett kérésére került sor. Az ivókút vízelvezetését a körötte létesítendő kavicságy biztosítani fogja. Az ivókút használata természetesen mind a kutyák mind az emberek számára lehetséges. A területen a közvilágítás kiépítésével igyekszünk a deviáns területhasználatokat megelőzni. Eszközeink azonban ezen a téren korlátozottak. Ebben a legtöbbet a helyi kutyatartó közösség tehet, mely amennyiben magáénak tekinti a területet a deviáns területhasználókat távol tarthatja. Éppen ezért bátorítani szeretnék a helyi kutyás közösséget a terület használatára és fenntartásában való együttműködésre.

6) Az önkormányzat forrásai nem tették lehetővé lábazatos kerítés kialakítását. Másrészt megítélésünk szerint mivel a terület közterület, a drótfonatos kerítés könnyed megjelenése jobban illik erre a helyre. Véleményünk szerint a kerítés erőssége megfelelő, azonban a rongálók ellen természetesen nem nyújt védelmet. A Kerítés túloldalán cserjetelepítéssel kívánjuk elérni, hogy vizuálisan jobban legyen a terület körülhatárolva. A kerítés alatti réseket talajfeltöltéssel eltüntetjük, azonban azt csak a gazdák tudják megakadályozni, hogy a kutyák kiássák alatta magukat.

7) A beruházás még nem készült el, ezért nincs még kutyaürülék tartó a helyszínen. Kutya pisilőhelyeket azonban már kialakítottunk. Kérjük legyen Ön is segítségünkre, hogy a kutyák a karókat vizeljék le és ne a fák törzsét. Köszönjük. A közterület felújítás keretében a sétány mentén nagyobb kapacitású kukákat fogunk elhelyezni.

8 A termőföld eső idején több sarat eredményez ahogy ezt korábban Ön is említette. Termőföld terítést növénytelepítések alá tervezünk. Mivel a terület árnyékossága, illetve a kutyák miatt itt fű vélhetően nem maradna meg, ezért a termőföldterítését pazarlásnak tartanánk.

folytatás a következő levélben
admin üzenete
2011-10-30 12:16:08
előző üzenet folytatása

Nagyon jó, ha gondolnak a jövőre, a kisgyermekesekre. Igen. De ebben a kerületben és itt a lakótelepen is, nagyon sok nyugdíjas él, akiknek a kerület vezetése köszönheti, hogy a sokadig ciklusban is megválasztották. Ezekért az emberekért is tenni kell, ezek az emberek dolgozták végig az életüket, nekik fáj legjobban, hogy jelenleg nincs megbecsülése a munkának, a tisztességnek.
Körülnézve pl. Újpesten, (pl. Gyertyaláng u) lakóparkoknál hatalmas zöldterületeket hagytak meg, pedig ott még Újpest határában egy nagy erdő is húzódik. Nem lehetne elejét venni most már nálunk is az irodák, gépkocsi szalonok és bútoráruházak (amiket egymás után zárnak be) építésének? A zöld területre még unokáinknak is szüksége lesz !

Tudom, unalmas ezt a hosszú levelet elolvasni. De gondolom találnak benne esetleg megszívlelendő felvetéseket. Ne árusítsanak ki minden szál füvet, minden fát még akkor sem, ha a zöldmezős beruházások sokkal olcsóbbak. Az emberélet viszont drága.

Ennyi, talán még nem késő, örüljünk, hogy itt élünk és nem a VII., vagy VIII., kerületben, ahol nem lehet már visszarendezni a létet, és mint a dal is mondja ... ne vágjunk ki minden fát... ha már ANGYALZÖLDRŐL akarunk beszélni. Mi is az?

köszönöm és további jó munkát kívánok Önöknek és magunknak kicsivel több angyalzöldet és pihenési lehetőséget.

Cs.Gy.
admin üzenete
2011-10-30 12:13:34
előző üzenet folytatása

4.) A jelenlegi sártenger önmagáért beszél. Ugyan még nem került átadásra a terület, de ha a gazdi a betonon próbál maradni, a kutyaürüléket feltételezhetőn a kutya nyomában tudja összeszedni. Igy elkerülhetetlen, hogy tocsogjon a bokáig érő, csúszós, sárban.

5.) Kút építését semmiképpen nem javasoljuk. Nyáron, mindenki gondoskodjon a kutyájának folyadékról, illetőleg ha nincs is mindenkinél, egymás kutyáját meg szoktuk kínálni. Nedves időben is sár van, nem kell még azzal tetőzni, hogy nyáron is nyakig sár legyen mindenki. Nem beszélve a hajléktalanokról, akik - mivel nem szembetűnő helyen van a terület, padokkal, bokrokkal és fürdőlehetőséggel feltételezhetően elfoglalják ezt is, mint a Lidl mögötti teret. Ne nekik legyen komfortos.

6.) A kerítés: nem elég erős, alatta kis- és közepes méretű kutyák átférnek, a Pap K. u. felőli kapu alatt nagyon nagy helyet hagytak.

7.) Nem szabad spórolni a kutyaürülék tárolókkal, annak folyamatos ürítéséről gondoskodni kell, hogy idővel - és noszogatva a laza, kutyájuk után most még nem "takarító" személyeket is rá tudjuk szoktatni a rendre.
Sajnos most a lakótelepen pl. az óvodával szemközti játszótér körül sincs, illetve talán egy szemetes kosár. Máshol pedig aránytalanul sok (illetőleg nem is lehet ebből sokat kihelyezni).

8.) A kutyafuttató földjét most az elején fel kellene tölteni nehéz fekete földdel, amit nem tud a szél felkapni, nem ilyen arányban keletkezik por, és nem annyira csúszós és mélyen süppedő, ha esik az eső. Mivel itt soha nem volt fű, nincsenek megmaradt fűcsomók, a fák árnyéka miatt nehezen szárad a nedves terület, erre kellene megoldást találni.

Nem utolsó sorban, a bokrok behelyezése jó megoldás, de ha illetéktelenek azt közterületi WC-nek használják, akkor az előbb említett problémák meglétével ez a terület nem alkalmas eredeti céljára.

Sajnos napközben többször voltam szemtanúja, hogy férfiak a volt Iparszövetségi épület előtti fáknál, bokrok előtt !
végzik dolgukat, nem zavartatják magukat a járókelők megdöbbent tekintetétől. Nem elég gondolom telepíteni ezeket a bokrokat, cserjéket, a folyamatos nyírásukat tervszerűen kellene végezni, gondozni. Nem kampányszerűen kellene rendet tenni a lakótelepen, hanem egy-két ember kirendelésével folyamatosan, az itt lakók esetleges közreműködésével.
Gyakori panasz, hogy az ide kirendelt kerti munkások tesznek-vesznek egy-két órát és többnyire eltűnnek, vagy leülnek és beszélgetnek.
Július hónapban két fehér autóval hoztak embereket a lakótelepre dolgozni, ekkor szóltam a vezetőjüknek, hogy a tavaly novemberi avart, illetőleg karácsonyi ünnepek után összegyűjtött fenyőket, amit az ugrálóvár játszótérrel szemben, a középiskola kerítésénél leraktak, talán el kellene szállítani. Ez miért nem tűnt fel 7 hónapig senkinek? Nem ellenőrzik a munkásokat?
Ez természetesen nem függ szorosan össze a mostani fejlesztéssel, de hiába készül el gyönyörűen az egész lakótelep, ha utána nincs karbantartva, odafigyelve a problémákra, semmi értelme.
Egyébként ez a zöld terület is nagyon kevés. Mindenre. Amikor ez a lakótelep épült, az itt lévő épületeket és a környező 1-2 szintes épületek lakóit, gyerekeit kellett, hogy "kiszolgálja". Most, a környéken megépült rengeteg un. lakópark, ahol egy zsebkendőnyi zöldterület sincs kisgyerekei, nagyobb gyerekei, kutyái stb. is kénytelenek igénybe venni. Sőt, a Petneházy utcában épülőfélben lévő 328 lakásos (kétszintes mélygarázzsal, nulla zöldterülettel) társasház is igényt tart majd erre a területre, mint a legközelebb lévő parkra. Ezt mégis hogy gondolták a tervezők, az engedélyezők, el akarják gettósítani ezt a területet teljesen? Miért nem hagytak meg több zöldet, sportolási és pihenési lehetőséggel?

A XIII., kerület a város jelenleg "leggazdagabb" kerülete. Miért nem használjuk ezt ki? Úgy is rossz az emberek közérzete, nem mindegy, hogy hova indul haza a fárasztó nap után. Vagy hol tengeti az életét, amikor nincs munkája. A Lidl melletti terület állítólag a fővárosé. Miért nem próbálják megvenni és ott kialakítani egy csodás parkot. Vagy ott a Fáy utcában a volt kínai piac és mellette lévő terület. Miért kell itt betonrengetegben élnünk? Ez már a tervezők felelőssége, tehát Önöké.


folytatás a következő üzenetben
admin üzenete
2011-10-30 12:10:44

Tisztelt Cím!
Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva az alábbiakban küldöm észrevételeimet.

1.) A kutyafuttató:
Kb. 50-55 cm széles rámpa lenne ideális, mert itt átlagos, és nem leginkább sportos kutyák fogják használni, így nagy a balesetveszély. Nedves időben (ami ugye, tavasszal, ősszel, télen folyamatos, mint most is ) nagyon csúszik, a beépített csúszásgátló falécek ellenére is, tehát célszerű lenne valami olyan anyag felhelyezése, ami ezt gátolja.
A magassága túlzott, sem kisméretű, sem nagyméretű kutyáknak nem megfelelő, túl magas, így leeshetnek, illetve nem is meri használni a kutya, mert fél a magasságtól.
Ez agility pályán elmegy, itt nem a legjobb megoldás.

2.) A palánk
Szintén edzett, sportos kutyák tudnák - esetleg - használni. Kutyakiképző ismerősöm szerint a palánkok közötti távolság kevés, másrészt nagyon magas. Itt vegyesen kis- és nagykutyák fognak - talán - szaladgálni, egy kis- és közepes méretű kutya csak az első palánkot tudja átugrani. Lehetett volna esetleg távolabbra egyik oldalra több alacsonyabb, a másik oldalra pedig nagyobb méretű kutyák részére kialakítani ezeket, még ha azonos magasságú is a kisméretűek palánkja.

3.) Az egymással szemben lévő kapu felesleges. Aki a Papp K. u. érkezik be tud jönni a középső kapun, a lakótelepiek a másikon. A szemközti megoldás nem helyes, az emberek átjárónak fogják (már most is) használni, folyamatosan nyitva hagyják az ajtót és felháborodnak, hogy a kutyák szaladgálnak előttük, mellettük stb. Ha nem szemben lenne a kapu, nem használnák átjárónak.

folytatást lásd következő üzenetben
kismelak23 üzenete
2011-10-26 17:51:55
Tisztelt Angyalzöld!

Bár nem vagyok törzsgyökeres 13. kerületi lakos, de már 6 éve ebben a kerületben lakom, és nagyon szeretek itt élni. Örülök a felújításoknak, és hogy megszépül az Országbíró lakótelep is!
Az lenne a kérdésem, hogy ugye a sportudvarban tervezik húzódzkodók elhelyezését is? Mivel sokan régen a focipályán húzódzkodtunk esténként, ami jelen pillanatban nem lehetséges, illetve mivel most az új kapufák nem is henger alakúak, ezért azokat erre a célra már nem is lehetne használni! Nagyon fontos lenne tehát húzódzkodók kihelyezése, ezt nyugodtan mondhatom még jó pár sportember nevében, akik szintén nem szeretnek konditeremben edzeni, hanem a szabad levegőn szeretnek sportolni!
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm, és a továbbiakban is sok sikert kívánok Önöknek a munkálatokhoz!

Üdvözlettel:
M.P.O.
admin üzenete
2011-10-19 07:16:23
Kedves TA!

Az Környezetgazdálkodási KNKft munkatársaival egyeztetve úgy tűnik nincs akadálya annak, hogy a kért mennyiségű Spireát átültessék. Ehhez segítséget is nyújtunk (visszametszés, kiásás). Az Önök feladata lesz a tövek elültetése és beöntözése és ezt követen az ápolása. Ehhez az előkertvédnökségi pályázat némi anyagi segítséget is nyújthat. Javaslom, hogy egy helyszíni bejáráson pontosítsuk mit, hova és mikor ültetnének át. A csütörtök délelőtti időpont lenne számunkra megfelelő. Kérem jelezzen vissza.

A kutyafuttatóban lévő kerítés minőségével kapcsolatban a helyszíni bejáráskor nem merült fel kifogás. A vizuális elhatárolás érdekében a kerítés mentén cserjesávot telepítünk. Mi nem annyira a nagytestű ebek, inkább a rongáló lakosok károkozásától tartunk.

További kéréseit a helyszíni bejárás során kérjük pontosítsa majd.

Üdvözlettel


Gábor Péter tervező munkatárs
XIII. Kerület Környezetgazdálkodási KNKFt.

Aktuális oldal: 1 / Összes oldal: 2  Előre