<< 2017 Szeptember >>
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Országbíró lakótelep és sétány közterületeinek megújítása


Közösségi programalkotó fórumsorozat

A program alapvető célja, hogy az Országbíró lakótelep közterületeit "jobb hellyé" alakítsa a lakosság bevonásával. Olyan hellyé, ahol a lakosok szép, tiszta és biztonságos környezetben szívesen töltik szabadidejüket. Olyanná, amire az itt élők büszkék, amire vigyáznak és amely révén a környező lakóingatlanok értéke is növekszik.

A projekt keretében az Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek átfogó, hosszútávú felújítási programja kerül kidolgozásra a lakosság intenzív bevonásával. A lakossági fórumokat követően közterületfejelsztési koncepcióterv kerül kidolgozásra.

A program során számba vesszük, hogy az itt élők mit tekintetnek értéknek és mi jelent számukra problémát a közterületekkel kapcsolatban. Feltárjuk, hogy mi az amivel a helyi lakosok hozzájárulhatnak a közterületek szépítéséhez. A fórumon elhangzó javaslatokat és észrevételek alapján sorrendbe állítjuk a fontos és kevésbé fontos beavatkozásokat, valamint meghatározzuk azokat a témaköröket melyekben ellentétes vélemények vannak. A program végére kidolgozásra kerülő koncepcióterv ütemezett felújítására tesz majd javaslatot. Első lépésként azok a beavatkozások valósulhatnak meg, melyek szükségességéről a lakosság leginkább egyetért, és mely a rendelkezésre álló önkormányzati pénzkeretből megvalósítható.

A közösségi fórum konzultáció jellegű. Ez azt jelenti, hogy a fórumokon elhangzó lakossági észrevételek beépülnek a tervezési programba, azonban tervről szóló végső döntést a közterületek tulajdonosa ,  a kerületi önkormányzat hozza meg.

     
     
     
     
Programfázis
Tevékeknység
Indítás
Befejezés

  
Közösségi
tervezés
 Internetes programismertetés, online fórum 2010.03.22
2010.05.31
 Lakossági kérdőíves közvélemény kutatás 2010.03.26 2010.04.09
 1. Programalkotó fórum 2010.04.07
2010.04.07
 2. Programalkotó fórum 2010.04.13
2010.04.13
 3. Programalkotó fórum 2010.04.15
2010.04.15
 Közterületfejlesztési koncepció készítés 2010.04.19
2010.05.24
 A koncepciótervek lakossági véleményezése 2010.07.07
2010.08.30
 Tervek végelegesítése, programzárás
2010.09.01
2010.09.30
Megvalósítás
elindítása


 Egyszerűbb, lakosság által támogatott elemek  megvalósítása 2010.06.
2010.09.
 Kiviteli tervkészítés 2010.09.

 Építési munkák indítása 2011.


  A március 22-i programindító közösségi fórum emlékeztetője

 Az április 7-i közösségi programalkotás emlékeztetője

Az április 13-i közösségi programalkotás emlékeztetője

   Az április 15-i közösségi programalkotás emlékeztetője

admin üzenete
2010-03-23 10:25:40
Mi a véleménye a projektről?
admin üzenete
2010-08-19 08:53:24

Szeretnénk kérni,hogy az Országbíró u.-i sétálórészen,a játszótér előtti részen,ne legyenek padok,mert esténként 6-8 kutyás itt kiabál a kutyáinak,és itt dobálják a kutyáknak a labdákat 9 órától.Ha a terv szerint idekerülnek a padok,ami nem kevés,akkor még este sem tudnak pihenni az itt lakók.A játszóteret bezárhatjuk este 9-kor,ami elég hangos napközben,és este szeretnénk végre pihenni.A központi térre is elég sok ülő alkalmatosságot tervezett,ami úgyszintén a mi házunkhoz van közel.A Hajdu utca folytatásához a Petneházy utca felé,ahol nem laknak,mert iskola,majd bölcsőde lesz,ott inkább elférnének a székek.Sajnos senki nem foglalkozik azzal,hogy milyen hangosak,reggel 5 órától,és este 9 órától a kutyások,amikor kiabálnak,labdát dobálnak,netán félig vízzel megtöltött vizes palackot,nem foglalkozva azzal,hogy itt többen pihennének,mert ők nem itt laknak.
A gyerek WC-ről pedig csak annyit,hogy az is a mi házunkhoz kerülne,füves részt venne el.Megértését,és válaszát várom.

Köszönettel: ... (az üzenet küldője nem járult hozzá nevének közléséhez)
admin üzenete
2010-08-19 08:55:40
Kedves hozzászóló

A koncepcióterv dokumentálás alatt álló verziójában figyelembe vesszük az egyeztető fórumon is elhangzott kérésüket, és nem jelölünk ülő helyeket a sétány Nagy-játszótér menti szakaszán. A Központi tér kialakítása során ugyancsak figyelembe vesszük a fórumon elhangzott javaslataikat, a pihenőhelyek lakóépülettől távolabb való kialakítására. Azt gondoljuk, hogy a kutyások által okozott problémát leginkább mégis színvonalas kutyafuttatók kialakítása jelenthetné, ahol a kutyatulajdonosok a lakók zavarása nélkül sétáltathatják ebeiket. Erre a koncepció tervben javasolt nagy- és kiskutya futtatók alkalmasak.

A gyermek pelenkázó és foglalkoztató a Nagy játszótér által kínál szolgáltatások színvonalát javíthatná. A koncepció egyeztető fórumon ezzel kapcsolatban fogalmazódtak meg leginkább lakossági fenntartások. Ennek alapján, bár a javaslat a koncepcióterv része marad, biztosan nem ez a fejlesztés kerül az első ütemben megvalósítandó beruházások közé.

A koncepcióterv első ütemében megvalósítandó fejlesztésekről szeptemberben egy újabb lakossági fórum keretében valamint a http://www.angyalzold.hu/web/leiras.php?id=129 címen tájékoztatjuk a lakosságot.

Remélem válaszunkat megnyugtatónak találja. Kíváncsian várjuk visszajelzését a buszmegálló irányába vezető gyalogút kiépítésével kapcsolatban. Reméljük sikerült a korábbi problémát orvosolnunk

Üdvözlettel
a tervezők
szivimre üzenete
2010-10-27 08:38:19
A kutyások és nem kutyások által okozott közterületi csendháborítást csak közrendvédelmi hatósági munkával lehet megszüntetni (=rendőrség) Ezt a feladatkört nem vállalhatja át sem polgárőrség, ami egy társadalmi szerveződés felhatalmazás nélkül, de segíthati a rendőrség munkáját
A kerttervezőknek nem feladata a közrend védeme. Nem kötheti gúzsba a kezüket az a tény, hogy nincs aki rendszeres felügyeletet lásson el a közterületen és nincs aki megrendszabályozza a másokat zavarókat.

Parképítészeti eszközökkel csak nagyon korlátozottan (majdnemhogy sehogy) lehet a felvetett hangoskodási problémákat orvosolni.
A kerttervezőnek más a feladata!!!

Ami a WC-t illeti Nem könnyen, de megoldható lenne. Itt is a pénzhiány a megoldás kulcsa. Helyi is műszaki megoldási lehetőség is van. De ki építi fel ki fizeti a víz-csatorna díjat, az üzemeltetési költségeket úgy mint: javítások, wc-s néni papír stb ??

A fővárosi önkormányzat és más kerületi önkormányzatok megoldották ezt a kérdést így-úgy. De amint tapasztalhatjuk ez nem sikertörténet, mert az aluljárókon kívül nincs a közterületeken nyilvános illemhelyhálózat kiépítve...
szives üzenete
2010-12-08 10:59:19
már nagyon várjuk a sétány felújítását ez a mostani aszfalt borzalom, aminek a repedéseibőll nő a gaz és senki nem tünteti el, meg ott vannak a szemetelők is szörnyű
remélem az új sétányt szinvonalasabban tartják fenn mint a mostanit, bár ezsem lenne csúnya, ha több munkát fodítanának rá
ezek a közmunkások szörnyűek el kellene zavarni a fenébe mindet
remélem az új sétány olyan lesz mint a Gyöngyösi sétány azok az emberek mennyivel jobbak mint mi
dazoanta2011 üzenete
2011-08-07 11:13:29
Remélem már rég elvetették a nagyjászótérre építendő WC ötletét !
Előző hozzászóló jól írta, ki fogja a papírt adni a kismamának, hogy tudja a gyermekét vécére vinni? Mert arról sem fog gondoskodni. Ő csak leviszi a gyereket a térre, az elkezd játszani, orditozni, visitani, az anyuka beszélget, észre sem veszi. Majd ha már nagyon hangos a gyerek, akkor leülteti pisilni vagy nagydolgát végezni a játszótér egyik sarkába és otthagyja. (Biztos nem kutyás, mert akkor lenne nála nylonzacskó, hogy fel tudja szedni, ha akarja) Persze nem akarja, mert a síma gyermeke által eldobott szemetet sem szedi fel.
Kinek az ablaka alá akarnák tenni a WC-t? Az itt lakókat megkérdezték (nem a kismamákra gondolok)? Üriteni ezt sem fogják rendszeresen, a szelektív hulladék körül is őrület, hogy mi van, azt sem tudjuk itt ebben az országban megoldani.
Legfeljebb majd nem nyitnak ablakot az itt lakók, igaz? De az éjjel-nappali zaj zárt ablakon keresztül is hallatszik.

Nem csak egyes csoportok érdekeit kell képviselni. A kismama, ne töltsön lent fél napot a pici gyerekkel, ha WC-re kell mennie, menjen vele haza ! Nem reggel 7-től a déli tűző napon egész nap lent a játszótéren, ott eszünk, iszunk, szemetet eldobálunk. Ez a jövő nemzedékének a nevelési programja? Netán még a kutyát is kikötjük a kerítéshez, ha nincs elég zaj, hadd ugasson, amíg a mamáék bent tartózkodnak.
Gratulálok az ötlethez !
admin üzenete
2011-08-20 14:07:24
Tisztelt dazoanta2011!

Köszönjük észrevételét. A nagyjátszótéri nyilvános WC ötletét a közösségi tervezés során elvetették az érintett lakók.

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.
Gyöngyösi sétány virágkiültetés

A nap képe