<< 2017 Augusztus >>
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Országbíró lakótelep és sétány közterületeinek megújítása - kivitelezés
2012. márciusában folytatódik az Országbíró lakótelep és sétány közterületi megújítása. A második ütemben a Központi tér és a sétány keleti szakaszának kialakítására kerül sor. Megtörténik továbbá a Röppentyű utca egyirányusítása, a parkolóhelyek kijelölése. A munkálatok várhatóan 2012. szeptemberében fejeződnek be. Az építés ideje alatt a munkákkal okozott kellemetlenséget igyekszünk minimális szintre szorítani. Kérjük a lakók megértését, hiszen célunk a területen szép és rendezett gyalogosfelületek és zöldfelületek kialakítása.
A 2010. év során a XIII. kerületi önkormányzat koncepciótervben határozta meg az Országbíró lakótelep és sétány közterületeinek megújításának programját. A koncepcióterv készítése során a lakosság közvéleménykutatás keretében, illetve közösségi programalkotás során segített meghatározni a közterület felújítás tartalmát. (A programalkotás folyamatáról itt olvashatnak részletesen)A programalkotást követően ebben az évben kezdődött meg az lakótelep közterületeinek megújítás kivitelezésének előkészítése. Az Önkormányzat szándéka szerint a lakótelep közterületeinek jelentős részét érintő felújítás a 2011-2012 évek során valósul meg.


A lakosságot a közterületi felújítások pontos tartalmáról, a kivitelezés ütemezéséről honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk. Az építési munkákkal járó kellemetlenségeket igyekszünk minimálisra csökkenteni. Kérjük a lakosok türelmét és megértését, hiszen a beruházás célja az Országbíró lakótelep közterületeinek a lakók igényéhez igazodó megújítása.


Észrevételeiket, javaslataikat, panaszaikat a honlap fórum rovatába illetve az info@angyalzold.hu címen várjuk.


Helembai Mihály
Ügyvezető Igazgató
XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.
Helyszín

Rövid tartalom
Helyszíni tervismertetés 

Kivitelezés 

 Fogadó tér

 
Papap Károly u. - Országbíró utca között gyalogos kapcsolat kialakítása, sportpályák felújítása, lelátó terasz készítése, közvilágítás kiépítése, fatelepítés, közterületi bútorok kihelyezése.
 szept. 29.
csüt. 16-18 óra
 2011  IX-XII
 Röppentyű u.
Országbíró sétány és Röppentyű utca kereszteződésénél kiemelt gyalogos burkolat kialakítása. Röppentyű u. egyirányúsítása.
 szept. 29.
csüt. 16-18 óra
 2011  IX-XII
 Országbíró sétány nyugat
Gyalogos díszburkolat kialakítása, gyermek kerékpársáv kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése, vízelvezetés rendezése, zöldfelületek felújítása, fatelepítés, köztéri bútorok korszerűsítése.
 okt. 6.
csüt. 16-18 óra
 2011-2012  IX-III
 Központi tér
Reprezentatív dísztér kialakítása, díszburkolat létesítése, gépjárműforgalom kizárása, szökőkút létesítés, köztéri bútorok korszerűsítése, közvilágítás felújítása.
okt. 6.
csüt. 16-18 óra 
 2012  III-VIII
 Országbíró sétány kelet
Gyalogos díszburkolat kialakítása, gyermek kerékpársáv kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése, vízelvezetés rendezése, zöldfelületek felújítása, fatelepítés, köztéri bútorok korszerűsítése.
okt. 8.
szom. 10-12 óra
 2012  VIII-XII
 Sportudvar
Az iskolaudvar időszakos megnyitása közhasználatra. Nagy gyepfelület kialakítása, kültéri fitnesz eszközök elhelyezése.
szept. 30.
péntek 16-18 óra
 2011  VIII-XII
 Kiserdő
Faállomány ifjítása, pihenőtér kialakítása a zöldfelület belsejében csobogóval, székekkel, közvilágítás létesítése.
 okt. 1.
szom. 10-12 óra
 2011  VIII-X
 Nagy játszótér
Közvilágítás létesítése, új mászóvár kihelyezése, burkolatok rendezése, gyermek tricikli pálya létesítése.
okt. 1.
szom. 10-12 óra
 2011  IX-X
 Dombos tér
Mászóvár elbontása, talajvízkút létesítése, öntözött gyepfelületek kialakítása.
 okt. 6.
csüt. 16-18 óra
 2011  IX-XII
 Kutyafuttató
Kutyafuttató létesítés a Gömb utca - Röppentyű köz - Röppentyű utca közötti területen. Faállomány ifjítása, kerítés létesítése, kutyajátszószerek kihelyezése, közösségi tér kialakítása.
 okt. 7.
péntek 16-18. óra
 2011  VIII-X
Petneházy utcai játszótér
Játszótré bővítése. Új játszószerek kihelyezése a kisgyermek korosztály számára. Fatelepítés.
 szept. 30.
péntek 16-18 óra
 2011  VIII-X


A kivitelezés során az alábbi együttműködési programokat, rendezvényeket tervezzük megvalósítani:


1. Virágfelületek, új telepítésű fák védnöksége: A területen lakók zöldfelület védnökségi program keretében "örökbe fogadhatják" a projekt során kialakításra kerülő virágfelületet illetve új telepítésű fákat. 

2. Pályázatot hirdetünk a Fogadó téren létesülő lelátó egy szakaszának falfestménnyel való díszítésére. 

3. Lakótelepi foci illetve kosárlabda bajnokságot hirdetünk a megújuló műfüves sportpálya felavatása céljából.
 
4. Fitnesz napot rendezünk a Sportudvar felújítását követően, ahol a "közhasználatú fitnesz terek" eszközeit és használatukat tervezzük népszerűsíteni.

5. "Aszfaltbúcsúztató partyt" rendezünk a Központi téren, ahol gyermek aszfalt rajzverseny kerül megrendezésre.

A programok részleteiről a későbbiek során adunk tájékoztatást. Érdeklődni, illetve jelentkezni az info@angyalzold.hu  e-mail címen, illetve a Környezetgazdálkodási Kft telephelyén lehet.

 
admin üzenete
2011-07-30 08:33:12
Mi a véleménye?
admin üzenete
2011-07-30 08:38:40
Tisztelt Hiszékeny Dezső alpolgármester úr!

Valamikor tavasszal, a Teve utcai "Piros pont"-ban, végig hallgattam előadását, a XIII. kerület fejlesztéséről. Érdekes volt! Nem is gondoltam arra, hogy ez csak "ETETÉS", már nálunk így mondjuk a félrevezetést. Biztos vagyok benne, hogy Dr. Tóth József polgármester úr irányításával, ez valóra is válik majd. A kapu alatt, kifüggesztett "Koncepció terv"-et olvasva, - a mi ablakunkból is látható - "Kis erdő" átépítése nagyon szép elképzelés. Azonban nem tudom gondoltak-e arra, ha ezt az átépítést végrehajtják, az itt lévő, a "Kis erdő"-re néző kb.240 lakásban lakók, lemondhatnak az éjszakai, nyugodt pihenésről. Amikor a 80-as évek elején ide költöztünk, az akkor telepített kis parban beton pin-pong asztalok voltak beépítve. Éjszakánként itt ricsajoztak, ordítottak, azok - akiknek nem számított azoknak a fáradt embereknek az éjszakai pihenése - akik éjjel élték életüket.

Ezt csak azért írom le, mert félek, hogy a kivilágított, csobogóval ellátott, kis terecske, lehetőséget ad az előbbiekre, a másokkal nem törődő embereknek. Ezzel vége lesz az éjszakai nyugalomnak. Ezután jönnek a panaszok, és a végén a sok pénzért felújított kis terecskét, meg kell szüntetni. Elnézését, hogy munkájában feltartottam, de ezt meg kellett írnom!

Tisztelettel: L G, Bp.1139 Üteg utca xxx
dazoanta2011 üzenete
2011-08-07 11:00:48
Tisztelt Angyalzöld, és Hiszékeny képviselő úr !
Több fórumot végigültem, melyen az Országbíró lakótelep és sétány megújítása volt a téma. Az itt megjelentek nem fedik az ott elhangzottakat.
Bár Hiszékeny úr gyakran hangoztatta, hogy az ő szó szerint: "szívecsücske" a kismamák, ez el is fogadható lenne, ha a ezen a területen csak kismamák és kisgyerekek élnének. Nekem is vannak gyermekeim, sőt unokáim, ami jár, az jár természetesen, ők a jövő. De sajnos itt vagyunk még mi is, a nyugdíjasok, vannak a gyermektelenek, a kutyabarátok, a kutyákat és gyerekeket nem szeretők, stb.
Velünk is tessék már foglalkozni, kérem. Hatalmas pénzeken elkészült és mindig dicsekedve adták hírűl az újabb szakasz kerékpárút megépítését. Mire elkészült a kerületet átívelő és túlhaladó út, addigra kitalálták, hogy a kerékpárosok ott közlekednek, ahol akarnak. (Lásd az Országbíró sétányon elhelyezett táblát). Ha az idős, vagy kisgyermekes ott sétálgat, az arra száguldozó kerékpáros úgy húz el mellette, hogy pár centin múlik sokszor (valóban nagyon sokszor) a baleset, csak azért kerülhető el, mert ha többen vagyunk lent, többfelé tudunk figyelni. Nekik nincs "rendszámuk", ha történik és már több baleset történt, azt mondjuk, a piros pólós biciklis? Vagy hogy próbáljuk megtalálni a gázolót? Most szintén jelzik, hogy gyermek kerékpárút lesz kialakítva. Legyen ez egyértelmű és ne kelljen a gyalogosnak félreugrálnia még a gyermekek elől sem, akik versenyezve, nagy sebességgel száguldoznak most is.
Megújul a környezetünk, biztos szép lesz. De a környéken épült sok-sok un. lakópark, ahol zöld szinte alig van, ha van akkor sem használják az ott lakók, mind ezt a lakótelepet használják gyermekeikkel, kutyáikkal, kerékpározásra, stb. Ehhez képest a valamikor csodálatos zöld terület egyre kevesebb zöldet és sok betont, idősek által elzárt részeket tartalmaz. Ma egy idős ember, pl. a Lidl áruháztól az utca másik végéig egy padra nem tud leülni, mert NINCS. Arról nem beszélve, hogy mire az út végéig ér, legalább kétszer belekötnek, jó ha nem rabolják ki, a környékről "idelátogató" unatkozó, 10-12 éves hátrányos helyzetű gyermekecskék. Igen, ők is gyermekek. Nem gondolom, hogy a super szökőkút a központi téren egész napra megoldja a szórakozásukat, biztos nagy öröm lesz számukra és a környék hajléktalanjai számára a friss vízben való ugrándozás, mosakodás. De az itt lakóknak már kevésbé. Vagy itt már egyáltalán nem számít, hogy a törzsgyökeres itt lakók, akik egyre idősebbek (Hiszékeny úr, Ön is ez a korosztály, csak sajnos nem itt lakik, hogy élvezhetné az itteni létet ! Ja, költözzünk el, ha nem tetszik, ugye?) és nyugalomban, biztonságban szeretnének élni, mit gondolnak ezekről a tervekről? Ki ellenőrzi, hogy itt furikáznak autók, motorok, pizzafutár, kerékpárverseny, éjszaka csoportok hangoskodnak, napközben egész nap hangos a játszótér a visítozó, idétlen módon viselkedő (tisztelet a kivételnek) fiataloktól? Nem lehetett volna a hangos szórakozással járó eszközöket a lakótelep külső részeibe telepíteni? Én nem mehetek át az utca másik oldalán lévő lakóparkba pihenni, leülni egy padra, mert itt örület és bolondokháza van, ugye? Reggel fél 7-től, este 9-ig, fél 10-ig, majd éjszakára jönnek a "felnőtt-fiatalok, akik isznak, szívnak, motoroznak, rongálnak, stb.)
Szidjuk a kutyásokat rendesen, mindenért ők a felelősök. De nekem is van kutyás ismerősöm, ők szedik össze az eldobott, eltört, üvegeket, üvegdarabokat, a döglött galambokat, az ablakokon kidobott kilós kenyereket, káposztát és egyéb ocsmányságokat, mert nem tudják elnézni. Ha jönnek a kerttakarítók, beülnek hűsölni egy sarokba, észre sem veszik azt, amit az itt több időt eltöltő ember egyből meglát. Nem lehetne ha elkészül a park, egy napi szinten jelenlévő parkőrt beállítani? Aki a jelenlétével is tiszteletet parancsol (persze először kivívja az emberek tiszteletét magatartásával, hozzáállásával, így lesz eremdényes a munkája). Most látom, lesz kutyafuttató is. Hány m2? Az ott lakók engedélyét bekérték? Járom az országot, a várost, a kerületet és nagyon szépen kialakított kutyafuttatókat látok. Valóban rájuk is kell gondolni, mert egyre több itt a harci kutya, akitől a normális kutyások és gyermekesek is félnek, de nem szabad össze-ereszteni a kis- és nagykutyákat. Elegendő hely kell a kutyák normális fejlődéséhez, mert napjainkban a sok probléma közepette nagyon sok kisnyugdijas és állatbarát náluk talál érzelmi segélyt, lelkimenedéket. Ezt nem szabad elfelejteni ! Nem kell kirekeszteni az itt élők egyetlen rétegét sem, itt élünk, évek óta, itt fogunk pár év múlva meghalni, addig is a megérdemelt pihenésünket, hadd töltsük csöndben, nyugalomban, tisztaságban. Mi idős emberek már nem tudunk kikocsizni, kifutni a Margitszigetre egy kis zöldért és csöndért. Egy kisgyermekes még könnyebben megteheti...
Hát ennyi... várom válaszukat...
Dazoanta2011
admin üzenete
2011-08-20 13:12:46
Tisztelt Dazoanta2011!

Köszönjük levelét. A lakótelep közterületeinek megújítása során hangsúlyozottan komplex felújítást tervezünk, mely az itt élő generációk mindegyikének területhasználati szempontjait szem előtt tartja. Az idősebb generációk számára a megújuló csendes rekreációs helyszínek illetve az iskolaudvar területén létesülő mozgáskoordinációs tér jelent majd megújult rekreációs lehetőségetek. Az Országbíró utca és a mellette lévő parkterületek közterületek, így nem csak a lakótelepi lakosok számára használhatóak. A felújítás során azonban az itt lakók szempontjai eddig is és ezt követően is elsőbbséget élveznek. Javaslatát a Lidl áruház menti sétány területen való padok elhelyezésére figyelembe vesszük a kiviteli tervek véglegesítése során.

A Hajdú utcai "Központi tér" reprezentatív, jó közvilágítással rendelkező közterületként újul meg. A szökőkútnak nem lesz szabad vízfelszíne, csak a fúvókákból jövő vízsugarak formájában jelenik meg itt a víz. Ennek következtében a szökőkút kikapcsolását követően a terület mint egyszerű díszburkolat funkcionál majd. Az önkormányzat szándéka szerint ezzel a területen nem bátorítjuk a deviáns közterület használatot. A szökőkút mosdásra nem lesz alkalmas, viszont a vízzel való játékot lehetővé teszi. A „Központi tér” fejlesztésével a tervezők célja éppen az, hogy a közterület használatot a lakóépületek közeléből inkább az intézmények közelébe koncentrálják, ezzel is növelve a lakások nyugalmát.

A gépjárművek eddig sem használhatták az Országbíró utcát. A beruházás során még inkább szeretnénk megnehezíteni a területre való gépjárművel való behajtást, biztosítva ugyanakkor az oktatási intézmények konyháinak megközelíthetőségét.

A tinédzser korosztály számára a MOL kút környékén kívánunk színvonalas, jól megvilágított közösségi teret kialakítani. Célunk ezzel szintén az, hogy a lakóépületektől távolabb alakítsunk ki részükre vonzó rekreációs területet. A területen a deviáns vagy illegális tevékenységek visszaszorításában a zöldterületek fenntartójának eszközei korlátozottak. Ezek a közterület felügyelet illetve a rendőrség feladatai, amelyek eszközei ugyancsak korlátozottak. Meggyőződésünk azonban, hogy a közterületek színvonalas kialakításával, a félreeső sötét zugok számának csökkentésével, illetve a lakóközösség jelenlétének fokozásával, ezek a magatartásformák kiszoríthatóak.
A parkgondnoki jelenlét fontosságára vonatkozó javaslatát figyelembe vesszük a fenntartás feladatainak újragondolása során.

A kutya tulajdonosok számára, amint azt Ön is észrevette, új színvonalas, közvilágítással és ivókúttal rendelkező kutyafuttató létesül, melynek összterülete közel 2000 m2. A terület kialakítása kapcsán mind a kutyatulajdonosokkal mind az érintett lakókkal konzultáltunk, javaslataikat figyelembe vettük. Sajnos a kutyafuttatókkal kapcsolatban az a vélekedés, hogy rendkívül fontos kialakításuk, azonban senki sem szeretné azt épülete közelében. Ezért került a kutyafuttató helyszíne a lakóépületektől lehetőleg legtávolabb kijelölésre. A felújítás során prioritásunk, hogy az itt élők egyik rétege se legyen „kiszorítva” a területtől.

Kérjük fogadja el válaszunkat.

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.

admin üzenete
2011-08-20 13:16:33
Több lakó megkeresésére írók, melyben kérik , hogy a Szegedi 6-8 és Szegedi 2.4 sz. ház játszó tér felőli részén több szék kihelyezését kérik lehetőleg árnyékos részeiben. A látvány terveket nagyon jónak tartom és remélem mielőbb elkészül,hogy tudjunk örülni a szép környezetünkre. Eddig is sokat tettek a XIII. kerületért látványosan szépül kerületünk. Gratulálok a magam és a megkeresett lakok nevében.

Üdvözlettel:--
T.E.
admin üzenete
2011-08-20 13:19:04
Tisztelt T. E.
Köszönjük levelét és dicsérő szavait, illetve facebook-os bejegyzéseit. A kivitelezés megkezdése előtt, az egyes helyszíneken egyeztetést tartunk a lakókkal, a kültéri bútorok kihelyezése kapcsán. Ez egy igen érzékeny téma, mivel egyrészt sokan várják a székek számának növelését, azért hogy a közterület jobban használhatóvá váljon. Mások viszont a területen esténként megjelenő, esetenként hangoskodó területhasználók megjelenésétől félnek. Közösen kell megtalálnunk a mindenki számár elfogadható kompromisszumokat.

Üdvözlettel

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.
admin üzenete
2011-08-20 13:38:13
T. Ügyvezető igazgató úr!

Utólag is nagyon köszönöm, hogy még a télen lerakattad a járdát védő oszlopokat. A Petneházy u. 19-25. számú ház elé tervezett játszótér bővítésével kapcsolatosan van néhány kérdésem. Végig gondolták a tervezők és az előkészítők, hogy az itt lakóknak ez mennyi további zajjal jár.

Továbbá a régi szervíz úton enyhén szólva vágtáznak az autók, kikerülve az egyirányú Petneházy utcát,nem kimélve a zöld felületet sem. Az ÁEK átadásával olyan kocsiforgalom zúdult az itt lakókra, hogy az már - zaj, füst, közlekedés, parkolás - elviselhetetlen.

Egy ilyen nagyságterű játszóteret ide telepíteni még - nem beszélve az iskolaudvar megnyitásáról - csak azt eredményezné, hogy még éjszaka sem lehet majd pihenni. Arról nem is beszélek már, hogy milyen veszélyes ez a nagyforgalmú út a kiszaladó gyermekek számára.

Fatelepítéssel még nem találkoztam, ellenben fakivágással már eléggé sokat (pl. bölcsőde). Az hiszem - az én véleményem szerint - nem több milliós beruházások kellenének ide, hanem fásítás, gyep, út rendezés, parkolás rendezése, majd ezek folyamatos karbantartása, mivel az emberek nagy része híján van még az európai lakókultúrának.

Ezeket a Lakásszövetkezet által szervezett gyűlésen megjelent és felszólalt Hiszékeny Dezső úrnak is elmondtam, azonban úgy látszik nem volt fontos számára. Nem én voltam az egyetlen, aki ugyanigy vélekedett.

Üdvözlettel.: P. M.

admin üzenete
2011-08-20 13:42:03
Tisztelt P.M.!

Köszönjük levelét, és megértjük aggodalmát. A jelenleg a lekerített terület csak felvonulási terület a játszótér bővítés sokkal kisebb területet fog érinteni. A tavaly tartott tervezési fórumsorozaton a kisgyermekes szülők kérése volt a játszótér bővítés. És gondolom Ön is tapasztalja azt az igazán örömteli tendenciát, hogy kerületünkben és a lakótelepen is egyre több a kisgyermek. Ezért van szükség az óvoda és bölcsőde megnyitására illetve a játszótér bővítésére. A játszótér kimondottan a kisgyermek korosztály számára lesz kialakítva (ahogy jelenleg is), így a zajosabb tizenéveseket nem fogja vonzani. A játszótér körülkerített lesz, ami a gyermekek kiszaladását az útra is megakadályozza. Amennyiben lakosság igényt jelez rá, a játszótér éjszakai bezárása megoldható.

Valóban több fát (köztük egy szépnek nem nevezhető elöregedő thuja sort) vágtak ki a bölcsőde felújítása kapcsán, annak érdekében, hogy a gyermekek számára megfelelő korcsoportos játékterek kialakíthatók legyenek. Az udvar kialakítását fatelepítés is követni fogja. Akár csak a Petneházy utcai játszótér esetében, ahol a csenevész és elszáradó vérszilvák helyett termetes lombkoronát nevelő sorfákat tervezünk telepíteni. A fák lombja idővel majd a napközbeni gyerek zsivajt is tompítja.

Kérjük fogadja el válaszunkat. A honlapon folyamatosan beszámolunk majd a lakótelepi közterületek most induló átfogó felújításáról.

XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási KNKft.
admin üzenete
2011-08-21 18:47:37
Tisztelt Angyalzöld!
Köszönöm a válaszukat és biztos vagyok benne, hogy közösen megtaláljuk a mindenki számára elfogadható kompromisszumot.
Üdvözlettel:
T.E.
admin üzenete
2011-09-13 07:56:20
Tisztelt Helembai Úr,illetve aki a fenti projektben a PR felelős!

Én ugyan nem a lakótelepen lakom, hanem a Pap Károly utca páros oldalán húzódó Teve házban, de azért nagyon örülök a projektjüknek és annak hogy a környezetünk megújul illetve megszépül. A tervek biztatóak, és ha olyan színvonalon valósulnak meg, ahogy Béke tér illetve más közterületek rehabilitációja is megvalósult, akkor jelentősen emelkedni fog városrészünk esztétikai állapota.

Azonban a www.angyalzold.hu weboldalukon Dazoanta2011 bejegyzésére az oldal Adminjának 2011-08-20 13:12:46-kor adott, az alább beillesztett válaszára szeretnék reflektálni:

"A tinédzser korosztály számára a MOL kút környékén kívánunk színvonalas, jól megvilágított közösségi teret kialakítani. Célunk ezzel szintén az, hogy a lakóépületektől távolabb alakítsunk ki részükre vonzó rekreációs területet."

Mindez szép és jó, csak éppen a MOL kút nem egy lakatlan puszta közepén van, hanem a mi házunk és a lakótelep szélén elhelyezkedő panel épületek között. Vagyis a fenti megoldással mindössze a lakótelep közepéről annak szélére illetve más lakóközösségek ablaka alá eszkalálják a problémát. Mivel a megfogalmazásban jól megvilágított közösségi teret említenek, ez elővetíti hogy mi fogjuk hallgatni az ezzel járó zajszennyezést. Nos, ebből eddig is kellő mennyiségben kijutott az itt lakóknak, lévén például hogy az említett benzinkúton késő este és éjszaka is vígan gépi mossák a kocsikat, tankolják az autóbuszokat és teherautókat, hogy a tankolás közben ordíttatott zenéről, vagy a bulizni induló és alkoholizásában "előregyúró", artikulátlanul ordítozó ifjakról már ne is beszéljek. Önmagában már az a tény is revízióra szorulna, hogy egy ennyire sűrűn lakott negyed
közepén kell-e egyáltalán üzemeltetni egy benzinkutat (szerintem nyugodtan ki lehetne telepíteni a Röppentyű utca kevésbé lakott területére), vagy legalább a nyitva-tartását kellene a városrész jellegéhez igazítani. De térjünk vissza a kialakítandó objektumhoz. A Gömb utca - Pap K. utca sarkán a 2-es ütem társasházának kezelésében van néhány pad kihelyezve, azonban a lakók többségének leginkább csak a fenntartási illetve a takarítási költségek jutnak, mivel a padokon általában hajléktalanok illetve a szemközti régi bérház egyes lakói rajcsúroznak. Utóbbiak főleg esténként, zajosan persze, és nem egyszer az arra járókba belekötve. Tudom hogy a szociálpolitikai problémák elemzése illetve megoldása nem feladata a szóban forgó projektnek, azonban úgy gondolom hogy azok gerjesztése sem az. Hangoskodni természetesen bárhol lehet, még pad sem kell hozzá. Azonban a hivatkozott bejegyzésre
adott válaszban említett objektum megvalósítása és kivitelezése mindenképp fokozott körültekintést igényel, szem előtt tartva a negyed lakó-, így elsősorban pihenő jellegét. Nem az a baj, ha a fiatalok összejönnek (én sem vagyok öreg), de este már tanulni/pihenni szeretnénk, lévén másnap mindenki (többsége)dolgozik, nem pedig mások zsivaját hallgatni vagy a rendőrséget hívogatni.

Megértésükben bízva tisztelettel,

M. D.

Aktuális oldal: 1 / Összes oldal: 5  Előre
Béke téri játszótér

A nap képe