<< 2017 Augusztus >>
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Dagály sétány kialakításaBudapest XIII. kerület Dagály sétány kialakítása (Váci út – Népfürdő utca között)

A XIII. Kerületi Önkormányzat a Dagály úszókomplexum kialakításához kapcsolódóan kezdeményezte a Váci út és Népfürdő utca között, a Turbina utca meghosszabbításával egy elegáns, zöldfelületekben gazdag gyalogos sétány kialakítását.

A beruházás célja, hogy a Forgách utcai metróállomás és a Dagály fürdő között gyalogos kapcsolatot teremtsünk, valamint a területtel szomszédos ingatlanok jobb megközelíthetősége érdekében nívós, közhasználatú területet hozzunk létre. A tervezett sétány mintegy 530 m hosszúságú lesz, célja nem pusztán az, hogy kényelmes gyalogos áthaladást biztosítson a területen, hanem hogy egyedi karakterrel, belső tartalommal rendelkező, zöldfelületekben gazdag, színvonalas és biztonságos közösségi tér szülessen, mely találkozópontként, rekreációs területként is funkcionál. A sétány a Duna közelsége miatt gondolati kapcsolatot alakít ki az épített és a vízparti környezet között. Az alkalmazott anyagok, épített elemek és a tervezett növényzet is ezt a szándékot tükrözik.   Az új gyalogos övezet tervezése során a társasház lakóinak érdekeit az alábbiak szerint vesszük figyelembe:

  • Egységes arculatú, nívós anyagokat, reprezentatív növénytelepítéseket tartalmazó gyalogos szabadteret hozunk létre.
  • A társasház lábazatánál az újonnan kialakítandó sétány mentén 50 cm mélységben vízszigetelést alakítunk ki.
  • Az újjáépülő sétányon térfigyelő kamerákat helyezünk ki és működtetünk a nem rendeltetésszerű területhasználatok megelőzése érdekében.
  • A sétányon közvilágítási lámpatesteket telepítünk, gondoskodunk arról, hogy ezek fénye ne világítson be a társasház lakásaiba.
  • A társasházi telekrész átépítése során megőrizzük a meglévő szép kőrisállományt. Amenyibben egy-egy egyed a meglévő helyén való megőrzése nem lehetséges, úgy átültetjük vagy újratelepítjük a faegyedeket.
  • A beruházással érintett társasházi telekrész fenntartásáról a beruházást követően az önkormányzat gondoskodik (ezzel csökkentve a társasház fenntartási költségeit).Építtető:Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat
Beruházás-bonyolító:XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
Generáltervező: FŐMTERV Zrt.
Szabadtér építészet: Objekt Tájépítész Iroda Kft.Hajdú köz Hajós játszótér

A nap képe