<< 2017 Augusztus >>
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lakossági zöldterület-védnökségi pályázat 2017


A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) pályázatot ír ki a társasházak, lakásszövetkezetek lakossági zöldterület-védnökségi vállalására és a védnökségbe vett közterület éves gondozásának pénzügyi finanszírozására.

 

A pályázati keret 16 000 000 Ft (azaz: tizenhatmillió forint).

 

A támogatási összegek nagyságát a berkezett pályázatokban védnökségbe vont terület nagysága alapján határozza meg a kiíró. Az érvényes pályázattal elnyerhető összeg legkisebb összege 40 000 Ft, legmagasabb összege 400 000 Ft

 

A pályázaton való részvétel feltételei:

 

A pályázaton részt vehetnek XIII. kerületi társasházak, lakásfenntartó szövetkezetek. Nem indulhat a pályázaton olyan társasház és lakásfenntartó szövetkezet, mely nem számolt el korábbi LZVP pályázati támogatással.

 

 Pályázati cél:

     
közterületi előkert gondozása,
parkoló elválasztó zöldsávjának gondozása,
parkrészlet gondozása,
fasori sáv gondozása,
kutyafuttató gondozása

A pályázati eljárás lebonyolítója: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. (kapcsolattartó elérhetősége: kornyezet@kozszolgaltato.bp13, hu, +36-1-412-3348.)

A benyújtás határideje: 2017. április 20.
A támogatási megállapodás megkötésének határideje:    2017. május 31.
A szerződés aláírás végső, jogvesztő határideje:  2017. augusztus 31

A pályázat tartalma:

Kitöltött adatlap, mely ingyenesen átvehető az 1131 Budapest, Béke u. 65. alatt, illetve letölthető a  www.angyalzold.hu honlapról.

Kötelező mellékletek:
     
a) a vállalt munkák rövid összefoglalása,
b) a védnökségbe vállalt terület pontos, átnézeti rajzon jelölt meghatározása,
c) a társasház-közösség vállalását tartalmazó nyilatkozat (közgyűlési határozat vagy az erre felhatalmazott lakásszövetkezeti elnök, illetve közös képviselő nyilatkozata),
d) a társasházi képviseletet igazoló okirat (így például alapító okirat, vonatkozó közgyűlési döntés).
     
 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

     
a) személyesen a 1131 Budapest, Béke u. 65. alatt a kiíró székhelyén, az Ügyfélszolgálat nyitvatartási idejében,
b) írásban a 1131 Budapest, Béke u. 65. címre a borítékon „Lakossági zöldterület-védnökségi pályázat” megjelöléssel.
c) e-mailben a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu címre a tárgyban „Lakossági zöldterület-védnökségi pályázat” megjelöléssel. 

 

A pályázat nyertesei az érintett terület védnökeivé válnak, akiknek a díjazás fejében vállalniuk kell a velük kötött szerződésben meghatározott terület rendszeres gondozását és ápolását, mely minimálisan magában foglalja a locsolást, a gyommentesítést, fűnyírást, kerti és egyéb hulladék összegyűjtését. A vállalt feladatokat a pályázat bonyolítójának műszaki ellenőrei folyamatosan ellenőrzik.

  

A pályázati összeg felhasználható:

a) növények, kiegészítő eszközök, kertészeti felszerelések vásárlására,
b) kertészeti szolgáltatások megrendelésére,
c) közös munkavégzések reprezentációs célú költségeinek fedezésére (a megítélt összeg maximum 10 %-a).
     
 

Az Önkormányzat a nyertes pályázók részére a megítélt összeget a szerződéskötéstől számított 30 napon belül átutalással kifizeti, amelynek felhasználásáról a védnök a szerződésben meghatározott feltételek szerint és határidőben köteles elszámolni. A pályázóknak a támogatás összegének felhasználásáról, igazoló bizonylatok mellékelésével tételes beszámolót kell készíteniük 2017. decemberére.

 

Különdíjazás:

 A kiemelt színvonalon fenntartott védnökség alá fogadott területek pályázóit az Önkormányzat külön díjazásban részesíti. Az értékelés során a terület rendezettségét, a kiültetett növényzet fenntartásának színvonalát, a kialakítás arculatát vizsgáljuk. A szakmai zsűri az értékelés során előnyben részesíti azokat a pályázókat, akik ez idáig nem részesültek különdíjban.  
 

További információ a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail címen vagy a 412-3348-as telefonszámon kapható.Országbíró lakótelep mészkő csobogó

A nap képe