<< 2017 Augusztus >>
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Udvarzöldítési pályázat 2017.A XIII. Kerületi Önkormányzat 2017-ben második alkalommal ír ki pályázatot társasházak belső udvarainak/kertjeinek zöldítésére.

Az Udvarzöldítési pályázat célja egy olyan támogatási forma kialakítása, amelyben a közösségek összefogásával, az önkormányzat szakmai és anyagi segítéségével a társasházak jelenleg nem használt, burkolt, funkciószegény, felújításra szoruló belső területeinek átfogó megújítását segíti. A pályázat célja a kerületi zöldfelületi-rendszer minőségi és mennyiségi javítása, a lakóterületek szabadtéri rekreációs lehetőségeinek bővítése, a lakótömbök belsejében a nagyobb, összefüggő zöldfelületek kialakításának támogatása, összhangban a kerület Hosszútávú Fejlesztési Koncepciójában megfogalmazott célokkal.

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóra a belső kert/udvar fejlesztésével kapcsolatos ötletek megfogalmazását, lakóközösségi egyeztetését várjuk. Az első fordulóra beérkezett pályázatokat szakmai és civil zsűri bírálja, majd kiválasztja azokat, melyek továbbfejlesztésre kerülhetnek a 2. fordulóban. A második forduló során, a pályázók az önkormányzat által biztosított szakértői közreműködéssel pontosítják pályázatukat, majd újabb zsűrizést követően kerülnek kiválasztásra a támogatást elnyerő pályázatok.


A pályázat kiíráskor rendelkezésre álló keretösszege: 3 000 000 Ft

1./ A pályázaton részt vehetnek a XIII. kerület közigazgatási területén lévő, zárt belső udvarú ingatlannal rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek ingatlanjuk területén lévő udvar, kert fejlesztésére vonatkozó tervvel. A támogatás odaítélése során előnyben részesülnek azok az ingatlanok, melyek környezetében közterületi zöldfelület-fejlesztésre nincs, vagy csak korlátozott mértékben van mód. Nem indulhat a pályázaton olyan társasház és lakásfenntartó szövetkezet, mely nem számolt el korábbi önkormányzati pályázati támogatással.

2./ A pályázattal elnyerhető támogatás

- formája:vissza nem térítendő pénzbeli támogatás, továbbá szakmai támogatás a fejlesztési projektek tervezése és kivitelezése során,

- a pályázható összeg: társasházanként 500 000 – 1 000 000 Ft, több ingatlan közös fejlesztését megvalósító projekt esetében legfeljebb 1 500 000 Ft pályázatonként.

3./ Pályázati bírálati szempontok

-          az ingatlan környezetében alacsony zöldfelületi ellátottság, a közterületi zöldfelület-fejlesztés lehetőségének korlátozottsága,

-          a zöldfelület növelés mennyisége és minősége,

-          a létrejövő új közösségi rekreációs funkciók,

-          a lakóközösség összefogásának mértéke, lakók részvétele a munkálatokban,

-          a környezeti fenntarthatóság szempontjainak érvényesítése (anyag újrahasznosítás, komposztálás).

Előnyt jelent a bírálat során:

-          önrész vállalása, a lakók személyes közreműködése a megvalósításban,

-          egész tömböt érintő koncepció kialakítása, belső zöldfelületek összenyitása,

-          a belső tömb hosszabb ideig tartó megnyitása közhasználat céljára,

 

4./ A pályázat ütemezése

 

Esemény

Határidő

1.

Pályázatok benyújtása.

2017. június 19. 

2.

Előzsűrizés, a 2. fordulóba jutó pályázatok kiválasztása 

2017. június 30. 

3.

A pályázati anyag pontosítása (felújítási terv készítése, költségvetés pontosítása, kertfenntartási terv készítése) a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. és a közreműködő szakértők segítségével.

2017. szeptember 20. 

4.

Eredményhirdetés

2017. október 27.

5.

Támogatási szerződések megkötésének határideje

2017. december 31.

6.

Megvalósítás, a támogatással való elszámolás

2018. október 30.

 

 
Dráva park játszótér

A nap képe